
В Европа под името "Италианско обединение "Plasmon", компанията "Plasmon" в началото е специализирана именно в това - производство на вкусни бишкоти. Продуктовата гама обаче се е разширила значително през годините. Ето и някои от по-важните събития от историята на компанията: През 1920 г. е предложено първото мляко за пиене "Plasmon", а през 1932 г. - кремчето с ориз и пшеница. По същото време е открит и завод в Милано (за съжаление, през Втората световна война той ще попадне под бомбардировките).

През 1956 г. "Plasmon" се сдобива и с нов завод. През 1963 година компанията става част от групата на "Heinz", а скоро е открит и още един завод - в Латинска Америка. Той свидетелства за големия скок на компанията, тъй като е един от най-технологично напредналите в Европа.
Компанията непрекъснато се развива и специализара в посока създаването на качествени, безопасни,

През 1981 г. Компанията създава уникалната екологична програма за производство "Oasi Ecologica". Години по-късно, през 1996 г. "Plasmon" получава сертификат на външен и независим орган - CSQA - за валидността на тази система за производството на продукти на плодова основа, бебешки храни и сокове. Това е и първият случай в Италия от областта на хранително-вкусовата промишленост, когато е получен сертификат за екологичност, обхващащ цялата производствена верига.
Днес компанията задава еталон за качеството и безопасност. В дейността ѝ се съчетават опит, натрупан за повече от 100 години и ангажимент към научни изследвания. Това е начинът, по който "Plasmon" продължава да расте - заедно със своите малки клиенти, като се грижи за техните нужди.
Няколко любопитни факта
Още от 20-ти в. сухото мляко под името "плазмон" се счита за здравословна съставка, която има приятен вкус и се използва в продукти като бисквити, бишкоти и какао. При експедицията на Ърнест Шаклтън в Антарктика през 1902 г. на Коледа той пише: "Имах един топъл обяд, аз бях готвачът - "Bovril", шоколад и бисквити с плазмон, намазани с няколко лъжици сладко".
Сред знаменистостите, които имали обичай да включват продукти с плазмон в менюто си, са също Джордж Бърнард Шоу (за което свидетелства актрисата Елън Тери), а също и Самюел Клемънс (Марк Твен). Според биографията на Самюел Клемънс, той взимал присърце задачата да се открият повече разнообразни приложения на плазмон в кухнята. Той виждал тази съставка като едно от решенията, които можели да намалят глада в световен мащаб, а дори и лек срещу болести - по тази причина вложил 5 000 паунда и станал инвеститор за разпространението на съставката в Америка. виж повече виж по-малко