Семената от Кориандър (Coriandrum Sativum) са едногодишни растения от семейството на магданоза. Кориандърът е много разпространена подправка в индийската и азиатската кухня за овкусяване на салати, месни ястия и маринати. Може да се отглежда в саксия или сандъче на балкона или в градината. През зимния период покълва успешно, но като повечето подправки през този период не трябва да се бере прекомерно. ... |
|
Магданозът (Petroselinum crispum) е високодобивен листен сорт, който може да се отглежда целогодишно. Може да се отглежда в домашни условия в саксии или сандъчета и да се използва като подправка към ястия. За свежа консумация и наситен вкус реколтата се бере преди цъфтеж. За сушене и консервиране магданозът се събира след цъфтеж. Начин на отглеждане: Засейте семената на дълбочина 1 - 2 cm и поливайте на лека струя, за да не отмиете семената. За ароматна и богата реколта, осигурете слънчево изложение, добре дренирана почва и редовно поливане. ... |
|
Био семената от Боб Мунг (Phaseolus aureus) се нуждаят от обилно количество вода и пространство, за да покълнат. Семената имат зелена обвивка, а сърцевината им е бледо жълта. Богати са на растителен протеин, калций и магнезий. Кълновете стават хрупкави и сочни, когато се отглеждат далеч от слънчевата светлина. От друга страна светлината спомага за производството на целулоза. Също така те са много добри за балансиране на нивото на инсулин, тъй като леко понижават нивото на захарта в кръвта. Метод на покълване: Накиснете семената в съд пълен с вода на стайна температура. Количеството трябва да е достатъчно, за да ги ... |
|
Био семената от Къдрав Магданоз (Parsley Moss Curled) са добър източник на желязо, които могат да се отглеждат целогодишно в домашни условия в саксии или сандъчета. Семената се засяват за разсад между февруари - юни, а сеитбата им на открито е през периода март - май. Начин на отглеждане: Напълнете саксия или сандъче с почва, заравнете и притиснете за контакт. Полейте предварително. Разпръснете семената равномерно и ги покрийте с около 1 cm почва. Отново притиснете за контакт. Покрийте саксията с прозрачно фолио или друго така, че да осигурите достатъчно влажност за покълване и в същото време да наблюдавате ... |
|
Микро растенията се отглеждат лесно и бързо в домашни условия. Консумират се в ранен етап на растеж от момента, в който растенията развият първите 2 листенца на растението. Микро дивият лук има ярко зелени стебла с пикантен и фин лучен вкус. Те съдържат всички витамини и хранителни вещества, които са необходими за изхранването на възрастно растение. Богати са на витамин А и С и антиоксиданти. Микро растенията са здравословни и са чудесно допълнение към рибни и месни ястия, салати и сосове. Първата реколта се очаква след 2 - 3 седмици. Начин на отглеждане: Напълнете плосък съд с качествен торфен субстрат. Заравнете ... |
|
Семената от Червен босилек (Ocimum basilicum red) са богати на витамини и минерали и се използват като подправка и декорация в кулинарията. Сортът е ароматен, със свежи листа, които имат тонизиращо действие и подобряват храносмилането. Босилекът може да се отглежда в домашни условия в саксии или сандъчета. Начин на отглеждане: Засейте семената на дълбочина 1 - 2 cm и поливайте на лека струя, за да не отмиете семената. За ароматна и богата реколта осигурете слънчево изложение, добре дренирана почва и редовно поливане. Други имена на Босилека: Царска билка. ... |
|
С подаръчния комплект на Simetro books можеш да засаждаш и отглеждаш красиви растения в домашни условия. Благодарение на него всеки, макар и неопитен градинар, може да се превърне в успешен такъв. В комплекта ще откриеш метална кашпа, 3 саксийки, почва и семена от свежите подправки босилек, сибирски лук и магданоз, които трябва да засадиш. От босилека може да се направи песто, което чудесно се комбинира с домати, лукът е подходящ за различни салати, а магданозът е подходяща подправка за всяко ястие. Необходимо е да засеете семената, да поливате редовно, както и да подсигурете слънчева светлина. Така само след ... |
|
Нахутът (Cicer arietinum) е от семейството на бобовите храни с важни кулинарни и хранителни качества, които са богати на протеини и фибри. Растението е топлолюбиво и светлолюбиво, което предпочита слънчево изложение и леки дренирани почви. Сеитбата му е през периода от април до май, а беритбата е от юли до август. Вегетационният период е от 90 до 120 дни, а при минимална температура на почвата от 15°С, покълва за периода от 7 до 15 дни. За по-бързо покълване преди засяване, накиснете семената за 12 h в хладка вода. Нахутът може да се консумира пресен, сух или покълнал. ... |
|
С подаръчния комплект на Simetro books можеш да засаждаш и отглеждаш красиви растения в домашни условия. Благодарение на него всеки, макар и неопитен градинар, може да се превърне в успешен такъв. В комплекта ще откриеш метална кашпа, 3 саксийки, почва и семена от незабравка, синчец, цветни маргаритки и гайлардия. Семената са в един общ плик, като можете да изсипете по няколко във всяка една работна саксийка или да изсипете пръстта и семената директно в металната кашпа, като трябва да внимавате да не преполивате цветята, защото корените им ще загният. Освен това можете да не посявате всички семена, а да оставите ... |
|
Семената от Тиква Hokkaido (Cucurbita pepo) са японски сорт с тъмно оранжева до червена кора, който наподобява вкуса на печен кестен. Тиквата е месеста, сладка и богата на цинк. Ранния сорт с периода на зреене е около 3 месеца. Семената се отглеждат в добре дренирна почва и защитена срещу измръзване. Първият разсад може да се направи през месец април. След 30 дни като семената са покълнали, могат да се преместят в градината. На открито семената могат да се засадят през периода от май до юли и се берат септември и октомври. ... |
|
Био семената от Спанак Матадор (Spinach Matador) са продуктивен зимоустойчив сорт, който е богат на витамини и минерали. Може да се отглежда целогодишно в домашни условия в саксии или сандъчета. Спанакът има възможност да се бере в ранна фаза за бейби листа. Начин на отглеждане: Напълнете саксия или сандъче с почва, заравнете и притиснете за контакт. Полейте предварително. Разпръснете семената равномерно и ги покрийте с около 1 cm почва. Отново притиснете за контакт. Покрийте саксията с прозрачно фолио или друго така, че да осигурите достатъчно влажност за покълване и в същото време да наблюдавате растежа. Щом ... |
|
Глиненият съд на Bavicchi от серията Geo е удобен за покълване на всякакъв вид семена в домашни условия. Накиснатите семената се прецеждат и изплакват под течаща вода и след това се поставят равномерно в съдовете, за да започне покълването. За да направите кълновете следвайте стъпките: Накиснете семената в съд с вода за една нощ, за период от 8 до 10 h. На следващия ден изплакнете семената под течаща вода. Поставете уреда върху равна повърхност, на стайна температура и без пряк достъп на слънчева светлина. След това разпределете семената равномерно в съдовете с ръце. Налейте най-долния съд с вода. Следете ... |