Течният тор на "Seasol" представлява растежен стимулатор и подобрител за всякакви видове растения. Полезните действия на продукта се дължат основно на съдържанието на хуминови киселини, цитоксини, ауксини, както и на макро- и микроелементи (азот, фосфор, калий, калций, магнезий, сяра, бор, цинк, молибден и други) в хелатна (директно усвоима) форма. Ефектът е в следствие на богатото съдържание на естествени растежни хормони и регулатори, както и на високото съдържание на протеин, който бързо се включва в обмяната на веществата.
Течният тор може да се прилага чрез спрей под налягане, съоръжения с въздушна струя, ръчни или моторни пръскачки или чрез поливане и в капкови системи. Екстрактът задължително трябва да бъде разреден в съотношение минимум 1:100. При употреба трябва да поддържате разтвора добре разбъркан. Продуктът може да бъде използван нееднократно по време на вегетационния период.
Съхранение:Веднъж разреден "Seasol" може да стане биологически активен и разредената смес не трябва да се съхранява повече от 12 часа, ако температурата надвишава 25° С или 24 часа при по-ниска температура. "Seasol" смесен с агрохимикали трябва да се използва незабавно.
"Seasol" е одобрен за биологично производство.
Полезно действие на течния тор с кафяви водорасли "Seasol":

- Стимулира клетъчното делене и спомага за образуването и растежа на корена.
- Регулира силата на цъфтежа и образуването на репродуктивните органи.
- Съдейства за микробиологичната активност на почвата.
- Подобрява клетъчния тургур в културите, в резултат на което растенията могат да издържат на неблагоприятните климатични условия - горещина, суша и студ. Намалява повредите от измръзване.
- Увеличава естествената устойчивост на нападения от болести и неприятели, поради високото съдържание на цитоксини.
- Увеличава съдържанието на суров протеин.
- Подобрява масленото съдържание при култури с мастен тип обмяна на веществата.
- Увеличава добива.
Приложение:

Култури | Време на приложение | Доза |
Зеленчукови култури |
Домати, пипер, краставици, патладжан, картофи, тиквички, дини, пъпеши и други | - в началото на вегетацията
- преди формиране на цвета
- след 2 - 3 седмици
| - 20-30 ml/100 m2
- 30-40 ml/100 m2
- 30-40 ml/100 m2
|
Лук, чесън, праз, салата, спанак, моркови, репи, целина и други | - след поникване
- след 2-3 седмици
| |
Зеле | - след разсаждане или фаза 6-ти лист
- при образуване на бутона
- след 2-3 седмици
| |
Бобови култури |
Фасул, леща, грах, люцерна, нахут, фий и други | - след поникване
- 2-3 седмици по-късно
| |
Трайни насаждения |
Лозя | - в началото на вегетацията
- при наливане на зърната
- 2-4 седмици по-късно
| |
Овощни | - преди цъфтеж
- началото на плодообразуването
- 2-4 седмици по-късно
| |
Ягоди, малини, къпини, касис | - след разсаждането и преди цъфтежа
| |
Други |
Етерично-маслени и лекарствени растения | - непосредствено след разсаждането
- 4-6 седмици по-късно
| |
Предпазване от измръзване и високи температури | - на всеки 2-4 седмици по време на рисковия период
| |
Цветя | | |
Големи семена и луковици | - накисване за 3 часа преди засяване / засаждане
| |
Разсад за декоративно цветарство | | |
Зеленчукови разсади и при засаждане на дървета, храсти и лозя | - накисване на корените за една нощ, а след това разтворът се използва за поливане на насаждението
| |
Забележка: Според производителя и еднократното приложение дава резултат.