Метод на покълване:
- Накиснете семената в съд пълен с вода на стайна температура. Количеството трябва да е достатъчно, за да ги покриете.
- След 7 - 8 h извадете семената и ги изплакнете добре под течаща вода.
- Разстелете ги равно върху съдът за покълване.
- Този вид семена понася еднакво добре покълване в торбичка от лен или коноп и в стъклен буркан.
- Премивайте семената по 2 - 3 пъти на ден, докато покълнат напълно.
- При премиването следете да са отцедени добре, защото започват да гният или мухлясват ако има излишно количество вода.
- Извадете кълновете от съда за покълване, когато станат готови. Може да ги замразите или приберете в хладилника.
- След 4 - 6 дни ще имате пълен със здравословни кълнове буркан.
- Преди консумация изплакнете добре кълновете, както миете салата.
- Може да се използват като добавка към супи или салати. Също така кълновете са чудесни за разядка или за самостоятелна консумация.
Продуктът е сертифициран като био от Bio-Siegel.