Сякаш бе вчера, когато детето Ви се появи на бял свят, а ето го сега - обикаля наоколо - пълно с енергия, опитвайки се да хване в ръчичките си всичко, което види. С порастването на бебето Ви се променят толкова много неща - неговият и Вашият живот, ежедневието у дома, начинът му на хранене. С израстването си малкият детски организъм изисква повече и по-богата на витамини и минерали храна, която да му набавя необходимото количество енергия и важни хранителни вещества.
Но храната, с която ще храните Вашето съкровище, трябва да бъде и нещо повече - тя трябва да бъде качествена и да е изработена от естествени, натурални и полезни за бебето съставки.
С това се занимава и компанията
Gerber, а именно - производство на детски храни с отлично качество. Седалището на компанията е в Мичиган, САЩ (където е основана), а през 2007 г. става част от
Nestle - глобален лидер в областта на балансираното хранене и активния начин на живот. Специалистите от компанията са наясно, че плодовете и зеленчуците са източник на незаменими витамини, минерали и основни хранителни вещества, както и че трябва да бъдат задължителна част от храната на всяко дете. За да се превърне в продукт на Gerber обаче, всеки плод и зеленчук трябва да отговаря на куп изисквания, а заедно с това процесът на работа във фабриката се следи постоянно.
Ето и какви са "тайните" за произвеждане на детски храни и напитки Gerber с отлично качество:- подбира се почвата, в която да бъдат култивирани плодовете и зеленчуците, като тя се изследва за тежки метали и пестициди;
- прави се специален подбор на семена от специалисти;
- упражнява се строг контрол над култивационния процес;
- компанията се грижи за това фермерите и производителите постоянно да обогатяват знанията и уменията си, а резултат от това е стабилното и дългогодишно сътрудничество на компанията с тях;
- плодовете и зеленчуците се изследват детайлно, като се подбират най-качествените от тях се доставят директно във фабриката, без да престояват в складове, което гарантира тяхната свежест;
- благодарение на модерни технологии в завода на Gerber експерти правят изследвания на всяка партида от производството. Пазят се проби от всички видове храни, които се държат по 24 месеца и са обект на постоянни наблюдения;
- непрекъснато се разработват нови рецепти от специални екип, които се грижат новите продукти да бъдат едновременно полезни и вкусни;
- за гарантирана свежест през целия срок на годност, всички продукти Gerber са опаковани в стъклени шишенца и бурканчета с херметическо уплътнение.
Историята на г-жа Гербер
Всъщност всичко започнало като на шега през 1927 г. По препоръка на педиатър, Даниел Гербер и съпругата му, Дороти, ръчно намачквали до гладкост твърдата храна за седем месечната им дъщеря Сали. Лекарите им казали, че леката консистенция ще позволи на бебето да набавя необходимите за правилния му растеж и развитие разнообразни храни. След дълго време, в което извършвали тази скучна работа решили, че ще е много по-лесно, ако намачкват продуктите в консервната фабрика, която притежавали. Така започнали експериментите с пасираната консервирана бебешка храна.
След като вече развитият продукт се превърнал в сензация, семейство Гербер провело конкурс за лице на марката. Самоличността на бебето Гербер дълго била пазена в тайна, докато през 1987 г. американската писателка Ан Търнър Кук споделя, че всъщост тя е лицето на компанията.
Важно: Световната Здравна Организация препоръчва ексклузивно кърмене до 6-тия месец и продължаването на кърменето възможно най-дълго след въвеждането на отбиващи храни. Тъй като развитието на всяко бебе е строго индивидуално, подходящият момент за въвеждане на отбиващи храни трябва да се съгласува и избере с помощта на здравен специалист.