Покълването на семена е лесен процес, за който не се изискват много усилия. Семената могат да покълнат в домашни условия за няколко дена, по всяко време на годината. Кълновете са полезни и осигуряват по-големи количества хранителни вещества, във вид който е по-лесен за усвояване от организма, в сравнение с вече узрялото растение. Семената от Червен Боб "Адзуки" (Phaseolus vulgaris) се нуждаят от обилно количество вода и пространство, за да покълнат. Кълновете стават хрупкави и сочни, когато се отглеждат далеч от слънчевата светлина. От друга страна светлина спомага за производството на целулоза. Също така те са много добри за балансиране на нивото на инсулин, тъй като леко понижават нивото на захарта в кръвта.
Метод на покълване:- Накиснете семената във вода на стайна температура. Количеството трябва да е достатъчно, за да ги покриете.
- След 24 часа извадете семената и ги изплакнете добре под течаща вода.
- Премивайте ги по 3 - 5 пъти на ден, докато покълнат напълно.
- При премиването следете да са отцедени добре, защото започват да гният или мухлясват ако има излишно количество вода.
- Когато са готови, може да ги замразите или съхранявате в хладилника за няколко дена.
- Може да се използват като добавка към супи или салати. Също така кълновете са чудесни за разядка или за самостоятелна консумация.
- Преди консумация изплакнете добре кълновете, както миете салата.
Опаковка от 90 g.
Продуктът е сертифициран като био от Bio-Siegel.