Метод на покълване:
- Накиснете семената в съд пълен с вода на стайна температура. След 10 - 15 минути те ще започнат да образуват слуз - желатин.
- Разстелете ги равно върху съдът за покълване, като се уверите че са разпределени с образувалия се желатин.
- Този вид семена понася еднакво добре покълване в торбичка от лен или коноп и в стъклен буркан.
- Премивайте семената по веднъж на ден, докато се покажат първите, малки листенца. След това увеличете на 2 - 3 пъти на ден, докато покълнат напълно.
- Оптималното време за покълване е 24 h.
- Извадете кълновете от съда за покълване, когато станат готови. Може да ги замразите или приберете в хладилника.
- Преди консумация изплакнете добре кълновете, както миете салата.
Опаковка от 80 g.
Продуктът е сертифициран като био от Bio-Siegel.