Грахът "Kelvedon Wonder" (Pisum Sativum Kelvedon Wonder) е едногодишно, слънцелюбиво растение със страхотен вкус, богата текстура и полезни за здравето хранителни вещества като скорбяла, витамин С, витамин К, манган, диетични фибри. Подходящ е както за готвене, така и за консервиране и замразяване. Най-подходящото време за засяването му е края на февруари или началото на март, когато температурата на въздуха трайно надвишава 4 - 6°C. Грижите през вегетацията се състоят в почистване от плевели, като се внимава да не се наруши кореновата система, полива се при нужда и се обръща внимание на борбата с болести и вредители. След около 75 дни е готов за беритба - от април до юни. Размерът на шушулката е около 11 cm и съдържа 7 - 9 грахчета.
Посевната норма е 1500 g / 100 m2.
