Броколите (Brassica oleracea italica calab Natalino) са едногодишни растения с голямо съдържание на протеини, витамини и влакна и са ниско калорична храна, осигуряваща засищане. Растенията са компактни, с прибрани разклонения и могат да се консумират сурови, на пара или печени. Сортът е ранен и е с вегетационен период 110 - 120 дни. Семената за разсад се сеят май и юни на открити лехи като преди сеитбата почвата се напоява, за да се осигури влага в по-дълбоките почвени слоеве. При създадени оптимални условия семената поникват за 3 - 4 дни. След поникване трябва да се поддържа умерена влажност на почвата. Сеитбата на открито е от май до август като готовите броколи се берат в периода октомври - декември.
Посевната норма е 100 - 200 g / 100 m2.
