Тиквичката (Cucurbita pepo Radu) е едногодишно, слънцелюбиво растение, ранен сорт и се отличава с високо съдържание на полезни вещества (натрий, калций, магнезий, калий, фосфор и желязо), витамини и фибри. Тиквичката е един от най-ранните зеленчуци, има нежна сърцевина и присъства в множество средиземноморски ястия. Отглежда се чрез предварително получен разсад (февруари и март) или чрез директна сеитба в градината (от април до август). Възможно е да се култивират и през есента. Плододава от юли до ноември, като при интензивно слънчево греене плододаването е обилно, а изискванията на бялата тиквичка към влажността на почвата и въздуха са значителни. Добре е да се има предвид, че при висока влажност цветовете не се опрашват, както и при сухо и топло време. Обича богато наторена почва. Плодовете на тиквичката са цилиндрични и с дължина около 18 cm.
Сортът е подходящ за оранжерийно производство.
Посевната норма е 30 - 40 g / 100 m2.
