Специалната технология TC-Bac Protect® на швейцарска компания преобразува среброто в смес от неорганична сол, съдържаща сребърни йони, и активни агенти, които чрез процеси за покритие се нанасят върху повърхността. По този начин при образуване на влага след издишане се освобождава точно количество отрицателни сребърни йони, които отстраняват микробите. Бидейки среброто доказано бактерицидно средство, то унищожава и предпазва от размножаване на гъбични инфекции и определени вируси. При маската с дизайн с графити на "Dr. Frei", покритието TC-Bac Protect® се нанася върху вътрешния слой. Маската е с ниво на защита FFP2 (KN95).
Маската е подходяща за употреба при разходки на открито, при пътуване в градския транспорт, при придвижване с колело в замърсени населени места и на места, където се образува прах - строителство, производство, работа в парни помещения, козметични салони, градинарство и други.
Характеристики:
- голяма повърхност на филтърния материал
- регулируеми ластици
- регулируема лента за носа
- респираторна клапа за извеждане на влагата и излишния въздух
- плоска форма, позволяваща удобно и лесно съхранение и транспортиране
Размери на маската:
- XS - M - препоръчва се за деца, тийнейджъри, жени или хора с по-малко лице
- L - XL - препоръчва се за мъже или хора с по-голямо лице
Пране и поддръжка:
- Максималното време за носене на маската преди пране е до 8 часа в зависимост от околната среда.
- Маската може да се пере машинно до 10 пъти и при температура не по-висока от 40°C.
- Перете с меки и неагресивни препарати.
- Не търкайте и не трийте по време на пране и изплакване.
- Сушете далеч от източници на топлина.
- Не гладете.
- Не избелвайте и не използвайте препарати, съдържащи хлор.
- Не подлагайте на химическо чистене.
За по-добра защита използвайте ръкавици в силно рискова среда (поликлиники, болници и подобни) и антибактериални гелове и кърпички в среднорискова среда (магазини, градски транспорт, училища и т.н.).
Важно: Дизайнът на маската може да се различава от показания на снимката, без тази промяна да се отразява на качеството или характеристиките на продукта.