Микро растенията се отглеждат лесно и бързо в домашни условия. Консумират се в ранен етап на растеж от момента, в който растенията развият първите 2 листенца на растението. Микро дивият лук има ярко зелени стебла с пикантен и фин лучен вкус. Те съдържат всички витамини и хранителни вещества, които са необходими за изхранването на възрастно растение. Богати са на витамин А и С и антиоксиданти. Микро растенията са здравословни и са чудесно допълнение към рибни и месни ястия, салати и сосове. Първата реколта се очаква след 2 - 3 седмици.
Начин на отглеждане:- Напълнете плосък съд с качествен торфен субстрат.
- Заравнете почвата и я напоете с вода (до състояние на влажна домакинска гъба).
- Разпръснете гъсто и равномерно семената.
- Притиснете семената към почвата за по-добър контакт.
- Пулверизирайте 1 - 2 пъти дневно.
Съвет: Поддържайте умерена влага при отглеждане на реколтата, без да заблатявате.