Открийте всичко, което трябва да знаете за кафето и повече. Има още много какво да знаем за божествения еликсир, известен като кафе. В "Кафе For Dummies" се обяснява как и къде се отглежда, преработва и пече кафето, преди да се появи в кафенето или бакалията в квартала, част от богатата история на кафето и въздействието на третата вълна в кафето със специализираното кафе и индустрията през изминалите 40 години. Можете също така да откриете подробностите за печенето и варенето, за да можете по-добре да оцените и дори да направите своя собствена незабравима напитка по избор у дома. В книгата: разгледайте къде ... |
|
Докато английският фантаст Хърбърт Уелс си представя машината на времето като велосипед, Рьоне Баржавел, един от създателите на френската научна фантастика - като скафандър, Дж. К. Роулинг - като времеврът с пясъчен часовник, в творбата на Кавагучи тя е едно легендарно токийско кафене, носещо името на неаполитанска песен, Фуникули-фуникула. Магичен стол пренася четири жени през времето, за да срещнат отново любим човек, да се опитат да поправят разстроени взаимоотношения, да престанат да изпитват съжаление за случилото се... Авторът поднася вълнуващи житейски истории, чудати пътувания във времето, които с нищо не ... |
|
Идеята на книгата и на този начин на живот е да приемем, че сме свързани, че сме част от общност и от света, да приемаме спокойно житейските реалности, да се научим да приемаме другите с разбиране. Да осъзнаем, че благополучието на общността е по-важно от личното ни благополучие. Тази житейска философия ни прави съпричастни, изгражда споделено чувство за отговорност едни към други (което ни е особено нужно сега). Едновременно с това ни помага по-лесно да се справим с изпитанията и стреса и създава у нас усещането за спокойствие и благополучие. Психологът Скот Хас е впечатлен от наученото в Япония и споделя с нас ... |
|
„Вятърът допуши фаса ми и се скри зад ъгъла, в Япония“. Това може да не е хайку, но е от блестящия разказ на Деян Енев „Как се пише хайку“. Деян Енев е добре познат на читателите автор. Тук той отново успява ту тъжно, ту шеговито, но винаги добронамерено да ни разведе със зорко око из нашия делник. В него ние – изтъкани от достойнства и недостатъци, от благородство и дребни подлости минаваме като слепци край жената на пейката, която може би е лудичка, край детето, болно от самота и неразбиране, край влюбените в кафето на ъгъла. Минаваме така и край самите себе си, и край простата красота на битието. "Деян Енев е ... |
|
Всичко започна с една книга, но се превърна в нещо много по-амбициозно. Превърна се в проект, който ще помогне не само на хората, които ще прочетат книгата, но и на каузата "Майките в неравностойно положение в България". Всички средства, събрани от книгата, ще бъдат дарени за тази кауза. От една малка мечта на автора да напише книга идеята се превърна в мащабен проект за благотворителност и подпомагане на много български майки, които са длъжни да живеят достойно в България. Съзнанието ти е причината за всички въпроси, но душата ти носи всички отговори. Съзнанието и душата водят всекидневна битка. Тази битка е ... |
|
Нагледно обяснение на храненето. ... Има ли идеална диета? Трябва ли да пием по осем чаши вода на ден? Какво точно е глутенът и защо толкова хора се пазят от него? Медиите са пълни с нови открития и полезни съвети какво да ядем и пием, но дали тези твърдения почиват на някаква научна основа? С нагледни и разбираеми графики и изобилие от удивителни факти Как работи храната разкрива целия процес - от производството на храна до това дали е полезна за вас. Интересни факти: Япония консумира 10 л. соев сос на човек годишно; медът съдържа повече калории от захарта; 75% от обработваемата земя се използва за изхранване на ... |
|
Защо патагонците си резервират храст? Какъв е животът в най-опасната чилийска мина? Как бедуините измерват щедростта? Могат ли да ни научат на мир малайските племена? Какво значи да си образован през сърцето? Защо фарьорските лодки плават на тавана? Нови пътешествия със синята палатка. 24 държави и 100 кратки истории от Перу и Аржентина, през Албания и Йордания, до Япония и Нова Зеландия. ... |
|
"Аз съм поет без име. Написала съм много стихове, за да чуя гласа на душата си, за да чуя гласа на душите ви. Познала съм любовта и смъртта едновременно и затова ги докосвам внимателно. Страхувам се да не изчезнат. Защото любовта е в началото, а смъртта в края на пътя и всички вървим по него, кой както може. Аз съм излязла от земята и ще се превърна на шепа пръст. Затова стиховете ми са здраво свързани с нея. Когато ми е студено, когато ви е студено, вземете късче красота и го сложете между дланите си. То ще ви дари с обич и светлина, която вдига щорите на мъртвия живот. Моята поезия е едно малко камъче в обувката, ... |
|
Фернан Бродел - член на Френската академия, един от най-значимите учени на XX век, в "Структурите на всекидневието" показва блестящ синтез между история, социология, философия и икономика. Тази книга е дълго пътешествие през улесненията и навиците, с които съвременният живот ни засипва. В действителност то ни отвежда на друга планета, в друга човешка вселена. Разбира се, бихме могли да отидем във Ферне при Волтер и тъй като мечтите са безплатни - да беседваме надълго с него без особени изненади. В идеен план хората от XVIII век са ни съвременници: духът и страстите им са доста сходни с нашите, за да се ... |
|
Изводи от практиката. ... Димитър Киров е роден през 1972 г. в гр. София. Завършва инженерна химия и право. Известно време работи като юрисконсулт в различни ведомства. Към момента е началник на отдел в Държавна агенция за бежанците при Министерски съвет. Публикува редица научни статии в авторитетни български списания, тясно свързани с неговите познания и изследователска работа в областта на агрохимията и растителната защита. Има публикации в академични списания на научни доклади по право, изнесени на международни конференции. На проблемите на субективното право на животните е посветена книгата му "Животните и ... |
|
Пълен наръчник за японската кухня и култура на хранене. Този изчерпателен кулинарен спътник покрива всеки аспект от японската култура на хранене и ще ви подготви да изживеете пълноценно кулинарните изкушения, които местната кухня може да ви предложи. С негова помощ ще опознаете вековни традиции, ще изберете кои регионални специалитети да вкусите, ще се научите на ресторантски етикет, както и на основни фрази, които да използвате. Практически насочена, книгата включва експертни съвети и крайно любопитни факти. Тя предлага куп дестинации за хранене във всички краища на Страната на изгряващото слънце. Илюстрации: Muti, ... |
|
Градът, който живее в XXII век. ... "Написах настоящата книга, без да претендирам за изчерпателност. Написах я, защото културата на Япония ме е вълнувала още от детството ми, а начинът на функциониране на нейните обществено-икономически механизми - като икономист по международни икономически отношения. И считам, че тя може да е образец за България. В книгата направих опит да покажа и разкажа на научнопопулярен език това, което имам като лични наблюдения и разбиране за тази страна. При писането се ръководих от идеята както да предам вярно картината на съвременния начин на живот в Япония - такава, каквато я видях с ... |