В справочника са представени основните системи за отопление, намиращи приложение в съвременната техника. Дадени са методики за тяхното оразмеряване и критерии за оценка на ефективността им. Включена е информация за основните елементи на системите. Разгледани са конвенционални и неконвенционални източници на топлина, включително и техническите средства за транспорт и акумулиране. Чрез конкретизиране на предимствата и недостатъците на системите се облекчава изборът при съответните решения. Справочникът е предназначен за инженерно-техническите специалисти, които работят в областта на проектирането, монтажа и експлоатацията ... |
|
Второ преработено издание. ... Сестринските грижи са съществен момент в лечението на пациентите, те трябва да са качествени, непрекъснати и да отговарят на потребностите му. Медицинската сестра е длъжна да спазва морално-етичните принципи в своята работа, да прилага индивидуален подход и да има добра компютърна и техническа грамотност, за да полага общи и високоспециализирани грижи на европейско ниво. Основната задача на бъдещите професионалисти по здравни грижи е да овладеят съвременните подходи за оказване на качествени грижи за болните и извършване на квалифицирана медицинска помощ в профилактиката и рехабилитацията ... |
|
Следват резултати с по-слабо съвпадение на търсеното: |
Важен за успеха на всички ученици, кандидат-студенти и зрелостници. ... С формули, графики, таблици и чертежи по елементарна и дискретна математика, статистика и аналитична геометрия. Целта на книгата "Математически справочник" е да представи на учениците, зрелостниците и кандидат-студентите пълна информация за математическите понятия, формули, графики, аксиоми, теореми, чертежи и таблици. Предназначението на справочника е да подпомогне учениците от 1. до 12. клас в училище и на конкурсни изпити за постигане на отличен успех. В първите глави "Въведение в аритметиката и алгебрата" и "Въведение ... |
|
Учебник за професионални гимназии. ... Учебникът е предназначен за учениците от професионалните гимназии, обучаващи се по професионално направление "Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг". Разработен е съгласно утвърдените от Министерството на образованието, младежта и науката учебни програми. Като учебно помагало би могъл да се ползва и от студенти в колежи и университети по специалности, свързани с кетъринга и туризма. Подходящ е за учебни центрове, школи и други звена, обучаващи кадри за системата на общественото хранене и кетъринг-кулинарното производство. Може да се ползва и от работещите в ... |
|
24 -то преработено и допълнено издание. ... Пълен списък на висшите учебни заведения в България. Справочникът за кандидат-студенти 2024 / 2025 е изключително ценно издание, защото ви дава актуална информация относно вашето кандидатстване във всички държавни и частни университети на територията на България. Данните са подбрани от справочниците на отделните ВУЗ-ове. Университетите си запазват правото да въвеждат частични промени в специалностите и бройките."Успех, кандидат-студенти! Ние всички сме минали по този път и не забравяйте: Корените на учението са горчиви, но плодовете сладки." От авторите ... |
|
В този справочник ще намерите всичко за организацията и провеждането на предстоящите конкурсни изпити и приема след 7. клас: Наредба на МОН Условия за кандидатстване Образуване на бала Класиране Записване Класация по минимален бал на прием в паралелки на училищата в София за учебната 2023 / 2024 г. Минимални балове от I и II класиране Максимални балове от I и II класиране Модел за националното външно оценяване Български език и литература Математика Учебно-изпитни програми Проверка на способностите Тестове по български език и литература Изпитните тестове от 2023, 2022, 2021 и 2020 година ... |
|
Учебник за професионални гимназии. ... Учебникът е предназначен за учениците от професионалните гимназии, обучаващи се по професионално направление "Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг". Разработен е съгласно утвърдените от Министерството на образованието, младежта и науката учебни програми. Като учебно помагало би могъл да се ползва и от студенти в колежи и университети по специалности, свързани с кетъринга и туризма. Подходящ е за учебни центрове, школи и други звена, обучаващи кадри за системата на общественото хранене и кетъринг-кулинарното производство. Може да се ползва и от работещите в ... |
|
Учебник за професионални гимназии ... Учебникът е предназначен за учениците от професионалните гимназии, обучаващи се по професионално направление "Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг". Разработен е съгласно утвърдените от Министерството на образованието, младежта и науката учебни програми. Като учебно помагало би могъл да се ползва и от студенти в колежи и университети по специалности, свързани с кетъринга и туризма. Подходящ е за учебни центрове, школи и други звена, обучаващи кадри за системата на общественото хранене и кетъринг-кулинарното производство. Може да се ползва и от работещите в ... |
|
Справочникът е в комплект с Туристическа карта на хижите в България. ... Справочникът "Хижите в България" съдържа: информация за 15 планини история за хижестроителството у нас географско местоположение, надморска височина GPS координати на туристическите обекти условия за настаняване, хранене и допълнителни услуги в хижите изходни пунктове и съседни туристически обекти контактна информация основни положения от правилника за вътрешния ред в хижите на БТС и от правилника за туристическата маркировка кратка история на създаването и регламент за участие в националните движения "Опознай България - 100 ... |
|
Справочникът на ФМИ при СУ е единственото разрешено пособие на кандидатстудентските изпити по математика в СУ "Св. Климент Охридски". ... |
|
Настоящият учебник е третата част от "Организация и функциониране на кухнята, ресторанта и хотела". Предназначен е за ученици от професионалните гимназии, обучаващи се по професионално направление "Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг". Учебникът е разработен съгласно утвърдените от Министерството на образованието и науката (МОМН) учебни програми. Предложеният материал запознава с организацията и функционирането на хотелския комплекс, на всички негови звена - фронт офис, стаи за нощувка, хотелско домакинство, допълнителни дейности и услуги; разглеждат се основните етапи от технологията, ... |
|
Справочникът има за цел да подпомага учители, ученици и родители. Той съдържа: определенията на математическите понятия; основни теореми и твърдения, изучавани в 5. клас, 6. клас и 7. клас; азбучен указател; използваните гръцки и латински означения. Справочникът е разработен в пълно съответствие с новите учебни програми по математика за тези класове, съгласно държавните образователни изисквания. Чрез работата с него под ръководството на учителя или самостоятелно ученикът придобива умение да използва справочна литература. Синтезираните знания и удобният апарат за ориентиране чрез азбучен указател улесняват ... |