Съставител: Елена Кръстева. ... Конопида със сирене, Спаранги Louis XV или Омелета с домати са само част от над 400 ястия от българската кухня през XIX век, чиито рецепти ще откриете в тази книга. Съветите са взети от страниците на нашата преса след Освобождението и се публикуват за първи път оттогава. Те не само показват какво е влизало в стомаха на строителите на съвременна България, но и какви са били техният бит и език и как са се променили след това."Разгърнах тази книга с любопитство, а я затворих с усещането за изпитано удоволствие. Вие, читателите, ще се почувствате като кулинарни археолози, които ровят в ... |
|
Суджуци, луканки, пастърми и други специалитети в домашни условия. ... В книгата ще научите всичко за: как да замразяваме прясно месо от домашни животни; осоляване на месо; сушене и опушване; консервиране по стари семейни рецепти; приготвяне на пикантни месни деликатеси. ... |
|
Фототипно издание. ... "555 изпитани рецепти за готвене" е втората самостоятелно издадена готварска книга в седемдесетгодишната кулинарна кариера на Пенка Христова Чолчева. Започнала през 1921 г. с първите рубрики по готварство във "Вестник на жената", на който е съсобственик заедно със своя съпруг, през годините тя се утвърждава като най-големия ценител на българското кулинарно изкуство, което пресъздава повече от 20 кулинарни книги у нас и в чужбина. В годините след 50-та, води рубриките по готварство във всички по-известни вестници и списания, сред които: "Жената днес", "Лада", ... |
|
Козунак, агнешко печено, постен гювеч, сладко от малини, лютеница, шкембе чорба, туршия, капама, пълнен шаран, празнична питка, домашен суджук. Дори не всяко от изброените да е сред любимите ви ястия, то със сигурност поне веднъж сте се изправяли пред предизвикателството да приготвите някоя обичана българска рецепта. "Българска кухня в 4 сезона" събира на едно място 64 от тях, представени по достъпен начин от Мирослав Гочев. Авторът на книгата е създател на един от най-популярните български "YouTube" канали - "Готвене за начинаещи", който към края на 2021 година има над 100 000 абонати, а ... |
|
"Той изгуби апетит. Мишлето почувства, че всеки момент може да припадне. - Опитай от желето - предложи му Джони градската мишка. - Не искаш ли? Легни тогава да поспиш. Ще ти покажа най-удобната възглавница на дивана. Във възглавницата имаше дупка. Джони каза, че това е най-хубавата постеля, която обикновено предлагат само на гостите. Но от дивана силно миришеше на котка!" Из книгата ... |
|
Салати, предястия, супи, безмесни, риба, ястия с месо, паста, пица, хлябове, тестени, десерти, напитки. Съставител: Надежда Лазарова. ... "Често в чудене какво да е менюто утре губим повече време, отколкото при самото готвене. Идеите са дотолкова изчерпани, че чак на тенджерите им е омръзнало от едно и също ядене. В търсене на начин да прекъснем дългата серия пиле с орис - пълнени чушки - мусака, се роди и идеята за тази книга. Приемете я като леко подшушване, което ще ви върне вдъхновението в кухнята, като щипка екзотична подправка - достатъчна, за да направи ястието уникално. Или пък като лъжичка запечен сусам ... |
|
300 здравословни рецепти от кухнята на диабетика. ... Първото, което трябва да помни диабетикът, е, че тъй като способността на тялото да поема захарта е увредена, организмът никога не трябва да се претоварва. Във всекидневието това означава, че човек трябва да приема храната на три пъти редовно в умерени количества - закуска, обяд и вечеря - заедно с две или три редовни закуски между тези хранения, например, в 11 часа, следобеден чай и малко хапване преди лягане. За инсулинозависимите диабетици храната трябва да се приема 15 до 30 минути след инсулиновата инжекция, за да може инсулинът да се поеме от кръвния поток и да е ... |
|
Рецептите в книгата са публикувани през годините във "Вестник на Жената". Част от тях са чисто български, готвени от нашите стари майки и баби, а другата част са рецепти от чужд произход, но много близки до нашата кухня. Половината от рецептите, поместени в тази книга са нови, а другата половина - препечатани от вестника. Книгата е част от колекцията "Готварница" на издателство "Фабрика за книги". ... |
|
В книгата ще намерите рецепти за приготвянето на вкусни ястия - предястия, салати и гарнитури, супи и чорби, основни ястия и десерти. ... |
|
Романът Сърца за изтръгване излиза през 1953 година. Героят на Виан - психоаналитикът Жакмор, дошъл незнайно откъде, попада сред обитателите на несъществуващо село, и се сблъсква с тяхната странни нрави, плашещи и отблъскващи. Абсурдният и ирационален свят в романа, населен с причудливи и гротескови образи, е всъщност нашият съвсем конкретен свят. Основна тема в романа е насилието, което човек приема за нормално в своя живот, стремежът на човешкия дух към свобода. По особен, поетично зловещ начин авторът третира този проблем, като изследва дълбоките корени на насилието в живота на човека. Борис Виан е роден на 10 март ... |
|
Специалистите от "Rosa Impex" разработват боята "Color Time", която осигурява наситен цвят и грижа. Тя подхранва косата по време на боядисване и я оставя силна и блестяща. Формулата ѝ е обогатена с пчелно млечице, което укрепва космените фоликули, осигурявайки интензивна защита и цвят. Пчелното млечице е богато на аминокиселини и протеини, които спомагат подхранването и възвръщането на плътността на косата. Наситените пигменти във формулата осигуряват дълготраен цвят и перфектно покритие на побелелите коси. Комбинацията между пчелното млечице и цветните пигменти, прониква дълбоко във ... |
|
Следват резултати с по-слабо съвпадение на търсеното: |
Маслото от Elfeya Cosmetics помага за намалява риска от поява на стрии и задълбочаване на целулита по време на бременност и възстановителния период след нея. То създава моментално усещане за мекота и комфорт, особено при суха и обтегната кожа в зоната на ханша и корема. Маслото се нанася лесно, попива бързо и не оставя мазни следи. Формулата е обогатена с масло от сладък бадем, което подпомага запазването на водния баланс на кожата, като подобрява защитните ѝ бариерни функции. То е богато на магнезий, желязо и витамини, които подхранват кожата и облекчават сухотата и дискомфорта. Вложено е масло от жожоба, ... |