Второ преработено и допълнително издание. ... Сборникът е актуализирано ръководство с практически указания за прилагане на съвременните изисквания за здравословно хранене. Сборникът съдържа: голям брой рецепти, съобразени с хранителните потребности, националните препоръки за хранене и действащите национални нормативни актове за организирано хранене на децата в ученическа възраст изисквания за здравословното хранене на децата в ученическа възраст и практически указания за тяхното прилагане в организираното хранене основни изисквания към качеството и безопасността на храните и напитките хигиенни изисквания при ... |
|
"Икономика на предприятието" е написана по програма, утвърдена от МОН през 2005 г., за обучение в професионалните гимназии по икономика, но може с успех да се ползва и от гимназиите с неикономическа насоченост, в които се изучава този предмет. Разработена е на основата на модерни икономически идеи и е с подчертана практическа насоченост. Съдържанието представлява баланс между теория и практически примери, съчетано с много задачи за разработване от учениците. Това дава възможност за едно добро начало на модерно обучение. Учебната система по "Икономика на предприятието" на издателство "Дионис" ... |
|
В учебника са описани основните методи за анализ, начините за вземане на проби, основните качествени показатели на продуктите и методите за тяхното определяне. В един от основните раздели - Окачествяване на продуктите, са описани съвременни и приложими методи за анализ на суровините, междинните продукти и готовата продукция при производството на захар, захарни изделия, нишесте и глюкоза. Учебникът е предназначен за учащите се в техникумите по хранително-вкусова промишленост като съдържа материал за допълнителна дейност: самостоятелна и практическа. Той може да се използва и като помагало за повишаване на квалификацията ... |
|
Схеми, определения, съдебна практика, казуси и тестове. ... В последните години правната система на Република България преминава през мащабна реформа, целяща актуализиране на материално-правните разпоредби в различните клонове на правото и адаптирането им към публично-правния живот на обществото. Пример за това е приемането през 2006 г. на Административно-процесуалния кодекс, с което се постави началото на нов етап в развитието на административното правосъдие у нас. Наличието на административни съдилища като първа съдебна инстанция в административния процес допринесе за модернизацията и придобиването на европейски облик ... |
|
Учебникът Хигиена на храненето и хранително законодателство е предназначен за ползване от учениците в специализираните средни учебни заведения, които подготвят кадри за професиите от професионалното направление Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг. Съдържанието му съответства на учебната програма по предмета от 2005 година и е допълнено с няколко теми, които касаят главно управлението на безопасността на кулинарната продукция. Учебникът е оформен в две части - Основи на науката за хранене на човека и Хигиена на заведенията за хранене и хранително законодателство, които обхващат пет глави. Учебният материал се ... |
|
Монографията по прогнозиране и стратегическо планиране е предназначена за всички, които се интересуват от ефективното управление на съвременните икономически системи и организации, от промените, които настъпват в тях, свързани с развиващите се процеси на интеграция, глобализация и конкурентоспособност. Монографичното издание се основава на съвременните постижения на теорията и методологията на икономическия анализ, планиране и прогнозиране, както и на използваните в практиката на Европейския съюз стратегии, програми и координация на националните планове за действия в икономическата и социалната сфера, както и на ... |
|
Настоящото издание на учебника по мениджмънт е компилация от "Мениджмънт на предприятието" на хартиен носител и "Оперативен мениджмънт" в електронен вид. Достъпът до дигиталното издание се осъществява онлайн чрез специален код, който ще откриете на първата страница от учебника. Основната цел на учебника е мениджмънта да бъде разбран като механизъм за изграждане, функциониране и развитие в пазарните условия. Изложени са теоретичните основи на фирменото управление и организационно - управленските структури. Учебникът е предназначен за професионална подготовка на учениците от всички специалности на ... |
|
Поредица Литературата на НРБ: История и теория - книга 8. ... Книгата представя изследването на Мая Ангелова за производствения роман в българската литература между 50-те и 70-те години на XX век. Върху широка емпирическа база - подробно аналитично занимание с 10 романа, общо проучване на още над 40 романа и запознаване с десетки повести, очерци, статии и други хибридни жанрове - се разгръща първото по рода си в България цялостно изследване за производствения роман, жив и многослоен интерпретационен текст, който представлява не просто професионално разказана история, но и интересно литературно пътешествие, което ... |
|
За всички икономически професии и специалности. ... Как да разработим бизнес проект? Всички въпроси, изложени последователно и свързани с тази тема, можете да откриете в учебника "Икономика и мениджмънт". Учебникът е изцяло преработен по програма на МОН от 2007 г. за задължителна професионална подготовка по бизнес проект. ... |
|
Четвърто преработено и допълнено издание с USB флаш карта - 2023 година. ... Практически съвети и готови решения за ефективно управление и контрол на дейността на заместник-директора в училище. Директорът може да бъде подпомаган от един или няколко заместник-директори при управлението и контрола на учебната, учебно-производствената, учебно-творческата, спортната и административно-стопанската дейност. Наръчник на училищния заместник-директор ще ви подпомогне с насоки, примерни документи и готови решения за ефективно управление, планиране, реализиране и отчитане дейността на заместник-директорите в училище. В изданието ... |
|
Учебник за професионални гимназии. ... Учебникът е предназначен за учениците от професионалните гимназии, обучаващи се по професионално направление "Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг". Разработен е съгласно утвърдените от Министерството на образованието, младежта и науката учебни програми. Като учебно помагало би могъл да се ползва и от студенти в колежи и университети по специалности, свързани с кетъринга и туризма. Подходящ е за учебни центрове, школи и други звена, обучаващи кадри за системата на общественото хранене и кетъринг-кулинарното производство. Може да се ползва и от работещите в ... |
|
Морският транспорт играе съществена роля за движението на значителни количества товари и пътници по различни направления и води до непрекъснато разрастване на търговията в световен мащаб. Организирането и ефективността на морската транспортна система зависи от нейното подходящо интегриране с останалите видове транспорт при създаването на международни транспортни вериги, от създаването на информационна база за обмен на данни и от провеждане на контрол на извършваната транспортна дейност. В част І са представени: специфичните особености и значимостта на различните видове транспорт при изграждането на една транспортна ... |