Целината (Apium Graveolens giant pascal) е средиземноморска, ароматна подправка и билка, която е подходяща за отглеждане и в саксия в домашни условия. Целината има дълъг вегетационен период и се отглежда изключително чрез разсад. Семената се сеят от февруари до май, младите растения се разсаждат от март до юни. Обича прохладен климат, влага и расте най-добре при температури около 25°C. При засушаване на почвата кореноплодните остават дребни, а листата груби и твърди, с къси дръжки. Консумирана прясна или под формата на сок, целината дарява с дълголетие, красота и енергия. Други имена на Целината: Кервиз, Керевиз. ... |
|
Зеленчуковите пюрета са основна част от храненето на бебетата, тъй като те са важен източник на витамини, минерали и основни хранителни вещества. Пюрето от нежни зеленчуци от серията "Моето първо" на "Gerber" е фино смляно, с приятен, нежен вкус и текстура, подходяща за най-малките. Има деликатен вкус и представлява превъзходна комбинация от зеленчуци, моркови, магданоз и целина, която допринася за обогатяването на вкусовете и изграждането на полезни хранителни навици. Пюрето предлага вкусно и едновременно различно, разнообразно и балансирано меню, благодарение на вложените в него натурални и ... |
|
Пюрето от зеленчуци и заешко месо на "Gerber" е с приятен, нежен вкус и подходяща за възрастта текстура за стимулиране на дъвкателните умения на бебето. Превъзходната комбинация от зеленчуци, заешко месо, магданоз и целина допринася за обогатяването на вкусовете и изграждането на хранителни навици. Пюрето предлага вкусно и едновременно различно, разнообразно и балансирано меню, благодарение на вложените в него натурални и висококачествени продукти. Пюрето от зеленчуци и заешко: съдържа 68% зеленчуци не съдържа глутен не съдържа добавена сол не съдържа добавени захари не съдържа добавени аромати не ... |
|
Оригиналната книга на д-р Норман Уокър - за първи път в България Д-р Норман Уокър е световно известен лекар-натуропат, посветил живота си на здравословния начин на живот и хранене. Повече от седем десетилетия той разработва програма за здраве и дълголетие чрез здравословно хранене и диета. В книгата са описани съставът и лечебните свойства на различни плодови и зеленчукови сокове и създадените от д-р Норман Уокър комбинации, лекуващи множство заболявания. Соковете снабдяват организма с минерали, витамини и ензими в нужните ни количества, на което се дължи силното им и ефективно лечебно действие. ... |
|
"Драги читателки, Ние бяхме щастливи, че ни целувахте и целувахме, че ни прегръщахте и ви прегръщахме, че ни милвахте и ви милвахме, че бяхте нежни с нас и от всичко това в крайна сметка се ражда сегашното и ще се раждат бъдещите поколения. Трябва да признаем, че ни разлюбвате и ви разлюбваме, че ни изневерявате и ви изневеряваме, че ни лъжете и ви лъжем, но в крайна сметка отново се заражда любовта ни, с още по-голяма сила, и животът продължава своя ход напред. С настоящата книга се опитваме да ви бъдем полезни по отношение на това, което не знаете или сте забравили за дълголетието, за диетите, за любовта, за ... |
|
Книгата За здравословното и полезното хранене е предназначена за широк кръг читатели. Тя представлява веганско хранене - едно от етичните направления на вегетарианството, което не допуска употребата на продукти от животински произход (месо, риба, мляко, яйца, мазнини и растително масло). Това хранене редом с духовния растеж на човека води до здравословен начин на живот. Опитайте да приготвите вкусно и в същото време красиво оформено ядене и ще се убедите, че прекрасно можете да минете без продукти от животински произход. ... |
|
Йоана Йокко разкрива вкусната страна на здравословната кухня. "Здрасти, хора, лелчи here!" Така започват видеата на Йоана Йокко, известна още като Леля. Десетки хиляди хора я следват в социалните мрежи, където Йоана разказва вдъхновяващи истории, споделя пътувания и показва, че здравословното хранене не е някаква странна и недостъпна концепция, а напротив, то е просто, икономично и вкусно. В изданието ще откриете още любопитни факти и полезна информация за здравословното хранене, както и кулинарни изкушения, подходящи за вегетарианци."Има огромна разлика между здравословното хранене и токсичната култура ... |
|
Български народни гостби от Анна Хаканова е първото от поредицата фототипни издания на кулинарни книги от колекцията на Марин Лесев. Марин Лесев е посветил над 20 години на откриването, съхраняването и изучаването на българските готварски традиции. Неговата колекция Готварница от български печатни кулинарни издания от 1870 г. до днес включва 1500 книги, 4500 списания, 1000 вестника, над 50 стари, ръчно изписани тетрадки, брошури,битови предмети и др. Български народни гостби излиза за първи път през 1939 г. като издание на популярния по онова време Вестник на жената (1921 - 1944). Автор е д-р Анна Хаканова, една от ... |
|
Green Tea притежава свеж, зелен цитрусов аромат. Той докосва сетивата, действа тонизиращо и ободряващо. Очарователното ухание придава усещане за жизнерадост и изисканост на дамите. Парфюмът от Elizabeth Arden е подходящ както за ежедневна употреба, така и за специални поводи. Парфюмната композиция се разкрива с върхови освежаващи нотки бергамот, кимион, ревен, лимон и портокалова кора. В сърцето на аромата стоят нотки зелен чай, мента, жасмин, карамфил, копър и целина. Базата е от чувствени и топли акорди амбър, дъбов мъх и мускус. Ароматна композиция на Elizabeth Arden Green Tea: Връхни нотки: бергамот - ... |
|
Вкусна храна, направо от вашето парче земя! От аспержи до тиквички, можете да отглеждате собствените си зеленчуци. Предназначено и за напълно начинаещи, и за опитни градинари, това ново издание на "Отглеждане на зеленчуци For Dummies" е ръководство за отглеждане, което ви помага да поставите вкусна и полезна храна на масата си - без даже да стъпите в магазина! Култивирайте почва, която зеленчуците ще харесат, изберете семена и разсад, които са предназначени за процъфтяване, и прибирайте реколтата, когато храната ви е най-добра. Плюс това тази книга е пълна с професионални съвети, които могат да ви помогнат да ... |
|
Българската национална кухня е предпочитана от ценители на кулинарното изкуство в цял свят. Нейната хилядолетна история предлага невероятно разнообразие от вкусни ястия. Безспорно може да се твърди, че тя е събрала кулинарните умения на много народи, преминал през нашите земи. Затова и всеки край в България има свой специфичен начин на готвене, обичаи и традиции, което допринася за богатото разнообразие и богатство на нашата трапеза. Насладете се на вкусните салати, супи, постни ястия, специалитет с месо, ястия с месо и риба и изберете любимия си традиционен български десерт. ... |
|
След невероятния успех на първите и две книги: "Домашно приготвяне на зимнина", 1934 г. и "555 изпитани рецепти за готвене", 1935 г. Пенка Чолчева създава една от най-интересните и всеобхватни кулинарни книги у нас. Тя се откроява, не само с големия брой рецепти, но и с интересния и разбираем начин, по който са представени. Освен добре познати, традиционни ястия, като: телешка шкембе чорба, сарми в лозови листа или кюфтета от тиквички, в книгата са описани немалък брой изгубени във времето вкусотии от сорта на: телешко с кестени, моруна с кашкавал или пудинг от мозък. Не са забравени деликатесите от ... |