Коледната книга за рецепти от Реком е идеалното място, в което да съхраните както любимите си коледни рецепти, така и важна информация относно готвенето им. За лесно намиране на записаната информация, са добавени 6 декоративни тага. Кориците са декорирани с красиви и цветни картони. Характеристики: размери: 15 x 21.2 cm; корица: твърда; тип хартия: бяла; 162 страници; перфорация за лесно откъсване; вид: спирала. Важно! Продуктът е ръчно изработен, което прави всяка бройка уникална. Заради това са възможни леки разминавания в цвета и дизайна. ... |
|
Интересни и многобройни рецепти за празничната трапеза. ... |
|
Коледната книга за рецепти от Реком е идеалното място, в което да съхраните както любимите си коледни рецепти, така и важна информация относно готвенето им. За лесно намиране на записаната информация, са добавени 6 декоративни тага. Кориците са декорирани с красиви и цветни картони. Характеристики: размери: 15 x 21.2 cm; корица: твърда; тип хартия: бяла; 162 страници; перфорация за лесно откъсване; вид: спирала. Важно! Продуктът е ръчно изработен, което прави всяка бройка уникална. Заради това са възможни леки разминавания в цвета и дизайна. ... |
|
Месечно издание за деца. ... Забавлявай се, докато научаваш любопитни факти, играеш весели игри и оцветяваш със Зайко Байко Всичкознайко! Във всеки брой от списанието ще откриеш интересни приказки, ще научаваш нови неща за природата и света, ще разрешаваш заплетени задачи и още много други. В този брой е включен и хартиен модел за изрязване "Дядо Коледа" и рецепта как да си приготвиш сам новогодишни захарни пръчици. За да оцветите тази книжка препоръчваме да използвате моливи или пастели, за да избегнете цветовете да се отбележат на другата страница. ... |
|
Кулинарното наследство от 30-те години на XX век. Домакинството в старите софийски домове. Съставител: Елена Кръстева. ... Тази книга говори с езика на кухнята, но разказва не само кулинарни сюжети, а и случки от кухнята на езика. Тя е продължение на Изкуството на старата българска кухня. Кулинарното наследство на XIX век и прави скок във времето, за да пренесе читателите и кулинарните експериментатори в 30-те години на XX век. Изданието включва повече от 300 рецепти, които ще ви предложат вълнуващи преживявания за небцето и сърцето."В рецептите, събрани в тази книга, не може да няма отзвук и от голямата ... |
|
"Здравейте деца, Аз съм Жени Лечева. Аз съм актриса и певица, но също много обичам да рисувам и да разказвам истории за деца! Преди време написах първия си роман: "Тайният ключ или приключенията на Тит и Ярмина". В него става дума за една вълнуваща приключенска история, в която се впускат момчето Константин и неговите приятели. Направих и илюстрациите към книгата, а после докато пътувах и се срещах с децата, забелязах, че много от вас искат да рисуват героите. Тогава реших да направя тази книга! Илюстрациите са част от историята за Тит и Ярмина, но направих така, че да можете да ги оцветявате, а в други ... |
|
Съставител: Надежда Лазарова. Рецепти за Никулден, Бъдни вечер, Коледа, Нова година, Великден, Гергьовден. ... Книгата "Празнични рецепти" е за всички, които са особено взискателни към приготвянето на празничното меню и се стремят към безпогрешен вкус във всяко ястие. Комбинацията от традиционно с модерно напълно ще удовлетвори както консервативния кулинар, така и любопитния експериментатор. Тази книга ще бъде вашият верен идеен помощник в приготовленията за най-големите празници през годината - дните, в които уютът, създаден в дома, няма цена. "В търсене на най-доброто за големите празници, направихме ... |
|
Както бе разказана на Джеф Гуин. ... Всичко започва от една статия за малко известните факти, свързани с Коледа, която журналистът Джеф Гуин трябва да напише за вестника, в който работи. Няколко месеца, след като статия бе публикувана, той получава обаждане от непознат господин, който му казал, че в статията си е разказал историята на един много скъп негов приятел, но написаното не е съвсем вярно и пълно. "И кой може да бъде този скъп приятел?", попитал Джеф. Вместо отговор последвало набързо спретнато пътуване до Северния полюс и лична среща с този "много скъп приятел", а останалата част е, както се ... |
|
"− Ехаа, навалял е сняг! - радостно извиква малкото паяче, защото е дошла зима - време за луди игри навън." Както и за много нови и непознати неща, които любознателните паячета ще научат. Откъде идват снежинките, как се прави снежен човек, къде зимуват птичките, какво става, когато водата замръзне. Ще се забавляват и с кънки и шейни. А накрая заедно с баба Мъдра ще направят любимите домашни коледни сладки по нейната рецепта, която могат да узнаят и приготвят и нашите малки читатели, и ще украсят дома си за предстоящите празници. Илюстрации: Мартина Матос. Книжката е част от поредицата Малкото паяче ... |
|
Книга за всеки дом. ... От Нова Година и Трифонци, през Великден и Еньовден до Никулден и Рождество Христово - Български празници и обичаи събира най-важните дати от празничния ни календар, описва обредите и ритуалите и ни предлага рецепти за трапезата и в делник, и в празник. Това е книга за всеки дом, която ни прави част от вековните традиции и ни помага да създадем незабравими семейни спомени за своите деца. В своята многолетна история българският народ е сътворил богат календар от християнски традиции, неписани ритуали, обредни практики, благословии и молитви. Български празници и обичаи събира най-важното от този ... |
|
Йоланта Делибозова, позната също като Йоли, е едно от най-популярните и обичани лица на българската кулинарна сцена. Голямата ѝ любов е музиката, но вкусните и оригинални рецепти пленяват сърцата на десетки хиляди любители на добрата храна. След като води телевизионно предаване, издава две готварски книги и поддържа най-добрите български кулинарни блогове, Йоли отново е тук, за да ни припомни, че: Храната е любов! Няма по-мил и истински начин да кажеш на някого "обичам те" от това да споделиш храната, която сам си приготвил, с него. Да намерите общ вкус и да разберете какво ви харесва. Храната е щастие! ... |
|
Християнски празници Празнични обичаи Традиционни готварски рецепти ... Няма празник без веселие, няма веселие без богата трапеза. А ние, българите, имаме много празници и за всеки от тях и наричанията, и трапезата са си нашенски - останали от вековете, но живи и до днес. В забързания делник обаче нищо чудно да установим, че не познаваме добре празничния календар и току-виж сме пропуснали някой важен ден. Ще установим също така, че не сме сигурни какво символизира съответният празник, какви са традициите и обичаите, задължителни за него според вярванията от векове, или с други думи - "какво се прави на този ден& ... |