Второ преработено и допълнително издание. ... Сборникът е актуализирано ръководство с практически указания за прилагане на съвременните изисквания за здравословно хранене. Сборникът съдържа: голям брой рецепти, съобразени с хранителните потребности, националните препоръки за хранене и действащите национални нормативни актове за организирано хранене на децата в ученическа възраст изисквания за здравословното хранене на децата в ученическа възраст и практически указания за тяхното прилагане в организираното хранене основни изисквания към качеството и безопасността на храните и напитките хигиенни изисквания при ... |
|
Схеми, определения, съдебна практика, казуси и тестове. ... В последните години правната система на Република България преминава през мащабна реформа, целяща актуализиране на материално-правните разпоредби в различните клонове на правото и адаптирането им към публично-правния живот на обществото. Пример за това е приемането през 2006 г. на Административно-процесуалния кодекс, с което се постави началото на нов етап в развитието на административното правосъдие у нас. Наличието на административни съдилища като първа съдебна инстанция в административния процес допринесе за модернизацията и придобиването на европейски облик ... |
|
В учебника са описани основните методи за анализ, начините за вземане на проби, основните качествени показатели на продуктите и методите за тяхното определяне. В един от основните раздели - Окачествяване на продуктите, са описани съвременни и приложими методи за анализ на суровините, междинните продукти и готовата продукция при производството на захар, захарни изделия, нишесте и глюкоза. Учебникът е предназначен за учащите се в техникумите по хранително-вкусова промишленост като съдържа материал за допълнителна дейност: самостоятелна и практическа. Той може да се използва и като помагало за повишаване на квалификацията ... |
|
"Икономика на предприятието" е написана по програма, утвърдена от МОН през 2005 г., за обучение в професионалните гимназии по икономика, но може с успех да се ползва и от гимназиите с неикономическа насоченост, в които се изучава този предмет. Разработена е на основата на модерни икономически идеи и е с подчертана практическа насоченост. Съдържанието представлява баланс между теория и практически примери, съчетано с много задачи за разработване от учениците. Това дава възможност за едно добро начало на модерно обучение. Учебната система по "Икономика на предприятието" на издателство "Дионис" ... |
|
Учебникът Хигиена на храненето и хранително законодателство е предназначен за ползване от учениците в специализираните средни учебни заведения, които подготвят кадри за професиите от професионалното направление Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг. Съдържанието му съответства на учебната програма по предмета от 2005 година и е допълнено с няколко теми, които касаят главно управлението на безопасността на кулинарната продукция. Учебникът е оформен в две части - Основи на науката за хранене на човека и Хигиена на заведенията за хранене и хранително законодателство, които обхващат пет глави. Учебният материал се ... |
|
Монографията по прогнозиране и стратегическо планиране е предназначена за всички, които се интересуват от ефективното управление на съвременните икономически системи и организации, от промените, които настъпват в тях, свързани с развиващите се процеси на интеграция, глобализация и конкурентоспособност. Монографичното издание се основава на съвременните постижения на теорията и методологията на икономическия анализ, планиране и прогнозиране, както и на използваните в практиката на Европейския съюз стратегии, програми и координация на националните планове за действия в икономическата и социалната сфера, както и на ... |
|
От гроздето до чашата. Детайлното запознаване с виното, което ще ви накара да се замислите какво пиете. Без жаргон, без предупреждения: Виното: Дегустационен курс ще ви даде всичко необходимо, за да се насладите максимално на всяка бутилка. Научете как професионалистите могат да направят обосновани предложения за вкуса на виното, плюс практически умения за по-интелигентно пазаруване и сомелиерски прозрения за комбинирането на вино и храна. Научете как да разчитате винените етикети, как да тълкувате ревютата и как няколко мощни идеи ще променят отношението ви към най-комплексната напитка в света. ... |
|
Настоящото издание на учебника по мениджмънт е компилация от "Мениджмънт на предприятието" на хартиен носител и "Оперативен мениджмънт" в електронен вид. Достъпът до дигиталното издание се осъществява онлайн чрез специален код, който ще откриете на първата страница от учебника. Основната цел на учебника е мениджмънта да бъде разбран като механизъм за изграждане, функциониране и развитие в пазарните условия. Изложени са теоретичните основи на фирменото управление и организационно - управленските структури. Учебникът е предназначен за професионална подготовка на учениците от всички специалности на ... |
|
За всички икономически професии и специалности. ... Как да разработим бизнес проект? Всички въпроси, изложени последователно и свързани с тази тема, можете да откриете в учебника "Икономика и мениджмънт". Учебникът е изцяло преработен по програма на МОН от 2007 г. за задължителна професионална подготовка по бизнес проект. ... |
|
Поредица Литературата на НРБ: История и теория - книга 8. ... Книгата представя изследването на Мая Ангелова за производствения роман в българската литература между 50-те и 70-те години на XX век. Върху широка емпирическа база - подробно аналитично занимание с 10 романа, общо проучване на още над 40 романа и запознаване с десетки повести, очерци, статии и други хибридни жанрове - се разгръща първото по рода си в България цялостно изследване за производствения роман, жив и многослоен интерпретационен текст, който представлява не просто професионално разказана история, но и интересно литературно пътешествие, което ... |
|
Включени редакции в сила от 01.06.2025 г. ... В изданието на Кодекса на труда от 2024 г. ще намерите: КТ ЗТМТМ ЗИКРСМПГПЕД ЗЗБУТ ЗУТОССР ЗУКТС ЗИТ Наредби Постановления Тълкувателна практика по КРБ и КТ Настоящият сборник съдържа най-съществените актове, регулиращи трудовите правоотношения. Те са публикувани в цялост или като извлечения. Избраните разпоредби на Конституцията на Република България са допълнени с извадки от мотивите на някои основополагащи решения на Конституционния съд. Кодексът на труда е анотиран с множество вътрешни препратки и препратки към други актове, както и към тълкувателни решения ... |
|
Четвърто преработено и допълнено издание с USB флаш карта - 2023 година. ... Практически съвети и готови решения за ефективно управление и контрол на дейността на заместник-директора в училище. Директорът може да бъде подпомаган от един или няколко заместник-директори при управлението и контрола на учебната, учебно-производствената, учебно-творческата, спортната и административно-стопанската дейност. Наръчник на училищния заместник-директор ще ви подпомогне с насоки, примерни документи и готови решения за ефективно управление, планиране, реализиране и отчитане дейността на заместник-директорите в училище. В изданието ... |